Прв чекор

Ве молиме потполнете го Формуларот за регистрација

Втор чекор

Заследете го инстаграм профилот @creative.fellowship

Трет чекор

Споделете го вашиот TikTok или Instagram профил, доколку имате објави кои го прикажуваат вашиот талент
или
испратете ни видео во кое што го прикажувате својот талент 

Инструкции за видео:

Видеото не треба да биде подолго од 90 секунди. 

Во видеото, треба да се претставите себеси и да го покажете својот талент.
Прикачете го видеото на приватниот YouTube канал* и потоа приложете го линкот на creativefellowship@solwaygroup.ch
Учесниците од претходните години можат да аплицираат во 2021 програмата.

Забелешка:

Ве молиме имајте во предвид дека прикажувањето на добиените сертификати, дипломи и награди во вашето видео, нема да придонесе за вредноста на апликацијата. Жирито ќе ја оценува креативноста на кандидатите и нивниот талент.
Имајте позитивен став: сите изведби треба да имаат позитивна порака.
Сите натпреварувачи автоматски ќе учествуваат во Giveaway на подарок-картичка!

Прв изборен круг

Од страна на жирито ќе бидат избрани околу 15 кандидати од секоја земја
Бидете дел од едукативните активности
Собирајте поени со учество во едукативните часови и предизвици
Објавувајте ги предизвиците и креативните задачи на своите профили на социјалните мрежи
Собирајте лајкови и зголемете го бројот на следбеници
Освојте викенд патување со вашите нови пријатели
Пријавете се за учество во меѓународниот уметнички перформанс проект, предводен од тимот на Салцбуршкиот фестивал
Награда за учесниците:  викенд патување со новите пријатели

Втор изборен круг

Собирајте поени со присуство на секој едукативен час и исполнување на предизвик
Објавувајте ги предизвиците на вашите профили на социјалните мрежа
Собирајте лајкови и зголемете го бројот на следбеници
Работете во тимови со локалните и интернационалните креативни соучесници
Следете ги упатствата од менторите и изгответе го вашиот видео перформанс

Финале

Врз основа на вашата целосна изведба и бројот на собрани поени и лајкови во текот на времетраењето на проектот, супервизорот на проектот од Салцбуршкиот фестивал ќе избере финалист.
Супервизорот има право да додаде 100 бонус поени на профилот на учесникот.
Финална награда: Патување во Салцбург и индивидуална практична обука со еден од менторите од Салцбуршкиот фестивал *
* Во случај на законски ограничувања за патувањето, активноста ќе биде одложена или ќе се одвива онлајн

Собирање на поени 

За секоја завршена активност, на учесникот ќе му бидат доделени соодветен број на поени.
Финалистот за глобалниот перформанс ќе биде избран врз основа на вклученоста во активностите, креативноста и стекнатите поени  во текот на 7 месечната програма.
Највисокиот резултат од  собрани поени, не го гарантира конечниот избор на жирито.
Супервизорот на уметничкиот перформанс има право да додаде дополнителни 100 поени на кој било номиниран учесник.

 

Активност Поени
Часови по англиски јазик (по час) 10
Финален проверка знаењата по англиски јазик 60
Часови по уметност (по час) 20
Финална проверка на знаењата по уметност 60
Неделна проверка на знаењата по уметност 10
Средба со славна личност (по средба ) 20
Часови по танц (по час) 20
Финална изведба 60
Награда од супервизорот 100
@CREATIVE.FELLOWSHIP 2021-2022
CREATED BY DOT SHOT