02 Aug Адријана Гонзалез: Научете сè што можете од секого кој што ќе го запознаете по вашиот пат!

Гватемалскиот сопран Адријана Гонзалез е успешна оперска пејачка и добитничка на многу национални и меѓународни награди. Во последниве години, има настапувано во едни од најпрестижните оперски куќи како Операта во Париз, Операта во ...

Continue reading

01 Jul Шест музички стипендисти на Солвеј ќе учествуваат во Jung&jede*r Програмата на Салцбуршкиот фестивал

И покрај пандемијата, 2020 година се покажа како една од најплодните години за стипендсиката програма „Солвеј Музички камп“, која сега веќе е и дел  од Jung&jede*r програмата на Салцбуршкиот фестивал. Годинава, 55 апликанти беа ...

Continue reading

04 Feb Програмата на Solway Creative Fellowship’s во партнерство со ‘Jung&jede*r’ е номинирана за FEDORA образовна награда

Новата програма за млади на Салцбуршкиот фестивал – ‘jung&jede*r’ која вклучува над 80 музички, драмски и оперски активности за талентирани млади деца и љубители на музика е влезена во потесниот круг за образовната наградa од ...

Continue reading

22 Jan Solway Music Camp Fellowship им даде можност за учество на сите кандидати

Во годината во која се слави 100-годишнината од Салцбуршкиот фестивал, стипендијата на Солвеј за музичкиот камп, овозможува на повеќе учесници да стигнат до вториот круг од изборниот дел за стипендијата. За да го одбележат 100-от ...

Continue reading

11 Dec Отворен повик за Solway Music Camp Fellowship 2020

Кампањата за стипендиската програма започна на 1 декември во општините Радовиш и Конче,  Северна Македонија, Кривоградска област, Украина и Изабел, Гватемала. Децата на возраст од 14 до 17 години, кои имаат талент во насока на ...

Continue reading

30 May Шест млади таленти ќе ги претставуваат своите земји на Salzburg Festival’s Opera Camp ова лето

Организациониот комитет на Solway Music Fellowship во соработка со Salzburg Festival избраа 6 финалисти од Гватемала, Македонија и Украина кои ќе бидат дел од Opera Camp во Салцбург. Повеќе од 40 креативци, на возраст од 14 – 17 ...

Continue reading

26 May Доделени сертификати за успешно завршен курс по Англиски јази

Во организација на Solway Investment Group, се одржа свечено доделување на серитфикати на младите талентирани ученици од Радовиш кои успешно го завршија бесплатниот курс по Англиски јазик. Во изминатите четири месеци, учениците редовно ...

Continue reading

28 Feb Уште 100 дена до објавувањто на финалистите за Солвеј Музичката стипендија 2019

За 100 дена, креативниот тим на Салцбург фестивалот и Интернационалниот  музички камп, заедно со претседателот на одборот на директори на Solway Investment Group, ќе изберат шест финалисти од Македонија, Украина и Гватемала – по ...

Continue reading

03 Dec Млади креативци од Радовиш ќе ја претставуваат Македонија на престижниот Оперски камп за млади во Салцбург

Трета година по ред рудникот “Бучим”, филијала на Solway Investment Group им дава можност на млади талентирани ученици да ја претставуваат Македонија на Меѓународниот музички камп за млади во Салцбург. И оваа година, двајца финалисти, ...

Continue reading

© 2020 SOLWAY MUSIC FELLOWSHIP PROGRAM
CREATED BY DOT SHOT